Výpis všech článků

Farmářské trhy

Města ve kterých se učastníme farmářských trhů:
Bohumín
Ostrava Zábřeh
Frýdlant nad Ostravicí
Studénka
Frenštát pod Radhoštěm
Český Těšín
Orlová
Petřvald

Ovčí sýr

Ovčí sýr se vyrábí z nepasterizovaného ovčího mléka. Do ovčího mléka se přidává syřidlo, které způsobí zhrudkovatění mléka. Vzniklá sýřenina se důkladně promíchává. Pak se nabírá a dává do jiné nádoby, kde se rozprostře plachetka (obyčejně z dětské pleny), která se potom za čtyři rohy sváže a pověsí.  Takto se asi 20 hodin formuje hrouda sýra. 
 

NAŠE PRODEJNY

1. OBCHODNÍ CENTRUM FUTURUM OSTRAVA

2. BUDKA HNOJNÍK
 

Hruštínské Nitě, prémiová kvalita

HRUŠTÍNSKÉ NITĚ - málo slané
To nejlepších ze Slovenska. Vyrábí se ručně jako před sto lety z plnotučného mléka v malé horské vesnici Hruštíně. 

 

BRYNZA - Slovenský poklad

BRYNZA 
Slovenský poklad 
Brynzu vozíme z malé, sto let staré brynzárny na Slovensku. 
Brynza se vyrábí tradičním způsobem z nepasterizovaného ovčího sýra, který se nechá vyzrát a pak se mele a mírně osolí (do 2%). Sůl je jediný konzervant. V zimě, kdy není dostatek ovčího mléka, může podíl ovčiny v brynze klesnout až na 50%. 
 

KLOBÁSY a SLANINY

ZARUČENÉ TRADIČNÍ SPECIALITY od MÄSO PARIŽEK 
Základem všech výrobků je maso a přírodní koření. V Mäso Parižek vyrábějí stále „jako kdysi“. Udí se přímým dýmem z bukového dřeva a to je to, co dělá tyto výrobky jedinečné – voňavé, chutné a trvanlivé. Výrobky jsou kvalitní, protože se během výroby do výrobků kromě soli a přírodního koření už nic jiného nepřidává a dodržují se tradiční výrobní postupy předcházejících generací. To už dnes není běžné, spíše naopak. 
Základní surovinu – maso, nakupují ze slovenských a rakouských chovů. Býky nakupují v Lokaci na Oravě, kde se volně pasou v pohoří Malé Fatry. Jeleninu a skopové z místních regionálních zdrojů na Oravě. Vepře od firmy Svaman Myjava.

V našich prodejnách nabízíme od Parížků vynikající klobásy a slaniny. Na objednávku zákazníků přivážíme i jiné výrobky, jako např. Dětské párky s 92% masa, Spišské párky nebo Šovrdu - sušenou šunku, která se vyrábí podle 150 let starého receptu. 

ilustrace

ŽINČICE

Je tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru. Jde o převařenou syrovátku. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě ovčího sýru.
 
 

Sádlo z Mangalice

Mangalice je plemeno prasat vyšlechtěné z domácího a polodivokého prasete v 19. století zhruba na území dnešního Maďarska. Mangalice se chová venku a krmí se přírodně. Má hrubou kučeravou srst. Na první pohled z dálky vypadá jako vypasená ovce. Má velice kvalitní maso. A také sádlo, které neobsahuje škodlivý cholesterol – jen ten, který řadíme do kategorie „dobrý“. 

Kozí a Ovčí jogurty

Kozí a Ovčí jogurty z rodinné farmy Štálík manželů Kĺučkových z Liptovské Teplé.



Celkový počet článků: 9
[1]

Kontakt

+420 724 474 477

info@bacasyry.cz

www.bacasyry.cz

Vyhledávání

© 2015 - 2019 Bača sýry
Všechna práva vyhrazena.

Realizace webu ADweby.com.